Basisbesturing

Standaardaanvallen en smashaanvallen

Met de A-knop kun je standaardaanvallen uitvoeren. Door de richtingsstick of de draaiknop in een bepaalde richting te bewegen en op de A-knop te drukken kun je een krachtige aanval in die richting uitvoeren.

Door de richtingsstick of de draaiknop in een richting te bewegen en tegelijkertijd op de A-knop te drukken voert je vechter een smashaanval uit waarmee je je tegenstanders de lucht in kunt slaan.

Je kunt ook bepalen in welke richting je je vijanden wilt slaan. Beweeg de draaiknop opzij voor een zijwaartse smashaanval, of omhoog voor een opwaartse smashaanval.

Vier soorten speciale aanvallen

De B-knop kun je gebruiken voor speciale aanvallen. Er zijn vier soorten speciale aanvallen: neutrale, opwaartse, zijwaartse en neerwaartse. Je kunt de richting van je aanval bepalen met de richtingsstick of de draaiknop.

Blocken en ontwijken

Je kunt de R-knop ingedrukt houden om een schild te activeren dat je tegen aanvallen beschermt.

Je schild wordt echter kleiner als je het gebruikt en door je tegenstanders wordt geraakt. Uiteindelijk breekt het in stukken. Als je schild breekt, ben je korte tijd verdoofd en kun je niets doen.

Terwijl je schild is geactiveerd, kun je de richtingsstick of draaiknop in een bepaalde richting bewegen om een aanval in die richting te ontwijken. Als je een aanval ontwijkt, ben je een ogenblik onkwetsbaar. Het is dus een goede manier om niet geraakt te worden. Misschien ben je wel in staat om achter je vijand terecht te komen en hem dan in de rug aan te vallen.

Tegenstanders vasthouden

Pak je vijanden vast met de L-knop of, als je schild is geactiveerd, met de A-knop. Je kunt je tegenstander dan weggooien met de richtingsstick of de draaiknop, of je tegenstander een aframmeling geven met de A-knop.

Je kunt in een gevecht zegevieren door flexibel te blijven. Je kunt bijvoorbeeld snel een tegenstander vastpakken nadat je een aanval geblockt hebt, of een vijand vastpakken die jouw aanval probeert te blocken.

Waarschuwing: spoilers! De volgende pagina bevat informatie over verborgen onderdelen van de game. Wil je verdergaan?

Ja
Nee