Levels

Er zijn verschillende levels waarin je je smashes uitvecht. In de Nintendo 3DS-versie vind je echter niet dezelfde levels als op de Wii U. In de Nintendo 3DS-versie zijn de levels vooral gebaseerd op andere handheld-games, terwijl de levels voor de Wii U-versie voornamelijk zijn geïnspireerd door games voor spelsystemen voor thuis.

Nintendo 3DS-levels

3D Land
Dit level is gebaseerd op Super Mario 3D Land. Het scherm scrolt automatisch verder, waardoor er van alles in beeld verschijnt.

Tortimer-Eiland
Hier zie je een level dat lijkt op Tortimer Island uit Animal Crossing: New Leaf. De samenstelling van het eiland en de palmbomen is voor ieder gevecht anders.

Prismatoren
Dit is de toren uit Lumiose City uit Pokémon X en Pokémon Y. De platforms waarop de vechters staan, zweven rond de toren.

Trein der Wijzen
The Legend of Zelda: Spirit Tracks vormde de inspiratie voor dit level. Spelers kunnen op een rijdende trein het gevecht aangaan. De treinwagons worden verwisseld terwijl de trein voortdendert. Tijdens het gevecht verschijnen er ook Dark Trains en Armoured Trains. De trein wordt uiteraard bestuurd door niemand minder dan Link.

Regenboogbaan
Dit level is gebaseerd op de Regenboogbaan uit Mario Kart 7. De platforms zweven boven het circuit, en raken de grond op willekeurige plaatsen tijdens de race. Pas op voor de Shy Guys in hun karts!

Wii U-levels

Pilotwings
Dit level is gebaseerd op Pilotwings en Pilotwings Resort. Tijdens het vechten vlieg je over Wuhu-Eiland. Zorg dat je niet naar beneden valt als je van vliegtuig wisselt!

Dorp en Stad
Dit is een level gebaseerd op Animal Crossing: Let's Go to the City. De platforms bewegen zich heen en weer tussen het dorp en... eeuuhh... de stad. Afhankelijk van het tijdstip waarop je speelt, is het in dit level dag of nacht. Je ziet ook altijd verschillende bezoekers.

Mario's Melkweg
Mario's Melkweg is een beetje een vreemd level. De zwaartekracht is alleen in het midden sterk genoeg, dus vechters die van de rand af of recht naar boven springen, vliegen weg met een diagonale beweging.

Levels voor beide versies

Slagveld
Dit standaardlevel bestaat uit één groot platform, en drie kleinere platforms die erboven zweven. De opbouw is eenvoudig, maar het level maakt allerlei verschillende strategieën mogelijk.

Wily's Kasteel
Op de achtergrond van dit level zie je de basis van Dr. Wily uit Mega Man 2. Van tijd tot tijd komt er een Yellow Devil het kasteel uit om zich in de strijd te mengen.

Je kunt de Yellow Devil verslaan door zijn zwakke punt te raken: het oog. Als je de Yellow Devil verslaat, veroorzaak je een enorme explosie die de andere vechters schade toebrengt.

Boksring
Dit level is gebaseerd op Punch-Out!! Je kunt zowel binnen als buiten de ring vechten. Probeer de touwen aan de linker- en rechterkant te gebruiken om enorme sprongen te maken, of raak de verlichtingsinstallatie boven de ring om hem naar beneden te laten storten.

Waarschuwing: spoilers! De volgende pagina bevat informatie over verborgen onderdelen van de game. Wil je verdergaan?

Ja
Nee