Hulptrofeeën

Als je een hulptrofee pakt, dan verschijnen er personages in beeld die je vechter een handje helpen.

Isabelle

Isabelle komt rechtstreeks uit Animal Crossing: New Leaf. Ze juicht voor de vechter die haar oproept, en voorziet hem van verschillende soorten eten. Die traktaties herstellen elke vechter die ze oppakt, dus pas op dat je tegenstanders niet met jouw snacks aan de haal gaan!

Ghirahim

Ghirahim komt uit The Legend of Zelda: Skyward Sword. Hij beweegt zich als een acrobaat, en haalt venijnig uit met zijn zwaard en zijn mes. Hij is immuun voor aanvallen van anderen, en hij kan via teleportatie zelfs terugkeren naar de strijd als hij van een platform af vliegt.

Nightmare

Deze vijand komt uit de Kirby-reeks. Hij verschijnt eerst als een krachtbol, daarna verandert hij in een tovenaar, en vervolgens maakt hij het hele scherm pikzwart. De spelers zien uiteraard niet meer wat ze doen. Ook de CPU-personages maken fouten in het donker.

Phosphora

Phosphora was voor het eerst te zien in Kid Icarus: Uprising. Deze koele schoonheid scheurt door de lucht en schiet bliksemschichten af. Ze deinst terug als je haar aanvalt, maar je kunt haar niet verslaan.

Color TV-Game 15

Color TV-Game 15 was een spelsysteem voor thuis dat in Japan in 1977 werd uitgebracht. Van alle verwijzingen naar videogames in Super Smash Bros. Is dit de oudste.

In Super Smash Bros. zullen balken aan de linker- en rechterkant een bal over het scherm heen en weer spelen. Elke vechter die door de bal of een balk wordt geraakt, krijgt schade en vliegt weg.

Midna

Midna was voor het eerst te zien in The Legend of Zelda: Twilight Princess. Haar haren veranderen in een enorme hand, waarmee ze tegenstanders in de buurt oppakt en de lucht in gooit. Net als bij vechters, kun je je niet verdedigen tegen het vastpakken door Midna. Als er geen vijanden in haar buurt zijn, dan zoekt ze de actie wel op via teleportatie.

Ashley

Ashley komt uit de WarioWare-serie. Als ze verschijnt, dan vormt ze een duister veld. Alle vechters die zich in dat veld bevinden, bewegen zich langzaam en krijgen voortdurend schade. Je zult ook verschillende... veranderingen zien.

O ja, voor al het voedsel dat je in het duistere veld pakt, verlies je gezondheid in plaats van dat je er gezondheid bij krijgt.

Mother Brain

Mother Brain uit de Metroid-serie is een enorme hulptrofee die verticale laserstralen afvuurt. Vechters die door zo'n straal worden geraakt, krijgen een hoop schade, dus blijf uit de buurt van Mother Brain! Het is trouwens niet mogelijk om haar te verslaan.

Dark Samus

Deze levensvorm bestaat uit energie en lijkt sprekend op Samus. Dark Samus vuurt razendsnelle doelzoekende raketten af op tegenstanders. Vijanden in haar buurt gaat ze te lijf met krachtige aanvallen.

Dr. Kawashima

De vriendelijke dokter uit Brain Age hangt graag rond bij de levels om cijfers naar de vechters te gooien. Als de cijfers elkaar raken en samen 10 vormen, dan ontstaat er een enorme ontploffing. Je kunt tegen de bubbels met de cijfers erin slaan om ze van koers te veranderen.

Waarschuwing: spoilers! De volgende pagina bevat informatie over verborgen onderdelen van de game. Wil je verdergaan?

Ja
Nee