amiibo™

amiibo™ zijn figuurtjes die je kunt gebruiken in games die amiibo ondersteunen. Super Smash Bros. for Wii U kan je amiibo herkennen, waarna ze veranderen in zogenaamde "figuurspelers". Die gaan dan de strijd aan met of tegen je!

Figuurspelers kunnen zelfstandig vechten en worden geleidelijk sterker. Afhankelijk van wat ze leren, veranderen de krachten en persoonlijkheden van figuurspelers, waardoor elke amiibo uniek wordt.

Figuurspelers mengen zich in de strijd

Je kunt gemakkelijk figuurspelers toevoegen aan de game. Als je vechters kiest voor een smash, houd dan je amiibo bij het NFC-aanraakpunt, en de figuurspeler verschijnt in het vechtersscherm.

Het level van figuurspelers

Hoe vaker je figuurspelers vechten, hoe sneller ze in level stijgen. Figuurspelers met een hoog level kunnen beter aanvallen en verdedigen. Een figuurspeler kan maximaal level 50 bereiken. Door je amiibo mee te nemen naar een vriend of door je figuurspeler tegen andere figuurspelers te laten vechten, stijgt hij nog sneller in level.

Persoonlijkheden

Figuurspelers nemen tactieken over van sterke tegenstanders. Je figuurspeler is nooit te oud om te leren! Ze zullen immers altijd leren hoe sterkere vechters zich in het gevecht gedragen!

Vaardigheden

Geef de accessoires die je in de game verzamelt aan je figuurspelers om hun aanvalskracht, verdedigingskracht en snelheid te vergroten. Je kunt figuurspelers ook drie vaardigheden geven door ze accessoires met speciale eigenschappen te geven, en hun speciale aanvallen aanpassen in de vechtersstudio.

Beloningen

Figuurspelers verzamelen tijdens het vechten uitrusting en goud. Zodra de strijd is gestreden, geven ze deze beloningen aan jou!

Ga naar Nintendo's officiële website om de volledige amiibo-reeks te zien.

De afbeeldingen komen uit de onvoltooide versie van de game. De uiteindelijke versie kan er anders uitzien.

Opmerking: in 2015 wordt er randapparatuur uitgebracht waarmee je amiibo ook kunt gebruiken in Super Smash Bros. for Nintendo 3DS. Houd je ogen open voor informatie over andere Nintendo 3DS-games die amiibo ondersteunen.

Waarschuwing: spoilers! De volgende pagina bevat informatie over verborgen onderdelen van de game. Wil je verdergaan?

Ja
Nee